درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید مخصوصاً شما
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 58
بازدید ماه : 264
بازدید کل : 10756
تعداد مطالب : 34
تعداد نظرات : 28
تعداد آنلاین : 1



AY.AZARBAYJAN YASHASIN




آیا مولانا ترک است؟



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 10:9 ::  نويسنده : NASER

  جایگاه زبان توركی و بررسی آن در مقایسه با سایر زبانها


كلیه ی اطلاعات زیراز موسسه ی ائی. ام. تی و آ. ام. تی كه در اروپا و آمریكا واقع شده و تحت مدیریت برجسته ترین زبان شناسان اداره می شود، گرفته شده است و همه ساله گزارشهای زیادی را درباره ی زبانها منتشر می كنند و كلیه ی استانداردهای زبان شناسی از این ادارات كه دولتی هستند،اعلام می شود. به اطلاعات استخراجی از این موسسات توجه كنید:



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 10:6 ::  نويسنده : NASER

به گواه تاريخ، منطقه غرب ايران ، خصوصا آذربايجان ، مهد تمدن بشري بوده است ولي متاسفانه شوينيسم فارس به علت كينه توزي با تاريخ ايران باستان، و ترس از اينكه، برملا شدن حقايق آن، پوچي و دروغ بودن ادعاي آنان مبني بر وجود تمدن پوشالي 2500 ساله آريايي/ پارسي در فلات ايران را ثابت خواهد کرد، لذا از نشر حقايق مربوط به آن شديدأ ممانعت کرده، و با وقاحت تمام تمدن هاي درخشان قبل از هخامنشي را بي اهميت و قبل از تاريخ مي نامند. لازم به ذکر است که در همه جاي دنيا به دوران قبل از اختراع خط توسط سومرها، يعني تقريبا 6000 سال قبل، دوران قبل از تاريخ ميگويند، ولي در ايران شوينيسم فارس 2500 سال را مرز بين دوران قبل و بعد از تاريخ معرفي ميکند تا توجه مردم به سوي تمدن هاي باستاني فلات ايران جلب نشود. اين عمل زشت و غير انساني، خيانت بزرگي است كه قومگرايان فارس به ايرانيان در کل و خصوصا به آذربايجاني ها که وارثين واقعي تمدنهاي قوتتي ها، ايلاميان، سومريان، ماننا ها، مادها، اورارتوها و. . . ميباشند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 10:5 ::  نويسنده : NASER

اختیار بخشی، دانشجوی دورۀ دکتری زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه گیلان

تاریخ ادبیّات ایران یا تاریخ ادبیّات فارسی؟!



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 10:4 ::  نويسنده : NASER

  «گاف و دروغ»‌هاي حكيم «فردوسي» در «شاهنامه»



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 10:0 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا

ترکان  غیور(۱)

پیشگفتار: مسائلی که ذهن ما را مشغول می کند! شاید برای بعضی این سئوال پیش آمده باشد که حضور ما تركها در ايران از كجا نشات ميگيرد و تاريخ و پيشينه ما چيست؟ زبان ترکی چگونه زبانی است که اکثر ما قادر به خواندن و نوشتن آن نیستیم ؟ در ایران جمعیت ترکها چقدر است؟ چرا اجازه نداریم در مدارس به زبان ترکی تحصیل کرده و حتی صحبت کنیم؟ چرا برای ما جوک می سازند و ما را تحقیر می کنند؟  متاسفانه بعضی از ما به این مسائل  توجهی نداریم و برای این مسائل به دنبال پاسخ نیستیم. حتی بدتر اینکه برخي از ما از ترک بودن خود نیز شرمنده ایم و به نحوی قصد انکار آن را داریم! به جای یاد دادن زبان با احساس و عاطفه مادری به فرزند خردسال خود ، به او زبان رسمی  و خشک فارسی را می آموزیم! هنگام فارسی صحبت کردن سعی داریم لهجه خود را پنهان کنیم! و به جای ترک خود را آذری می نامیم! اینها مسائلی هستند که ذهن ما را مشغول می کنند و هنگامی نیز که موفق می شویم که به جواب این سئوالها نزدیک شده و هویت خود را بشناسیم ، اگر کنجکاو باشیم از خود می پرسیم که حقوق ما چیست ؟ چرا حقوق ما ضایع شده است ؟ و چگونه می توانیم حقوق از دست رفته خود را پس بگیریم؟ در این چند صفحه به صورت خیلی خلاصه قصد جواب دادن به این مسائل را داریم. مورد بحث در این نوشته عمدتا مسائل مربوط به ملت  ترک آذربایجان است.

جمعیت ترکان ایران چقدر است؟



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:41 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا
ترکان  غیور(۲)

شونیستها چه ها کردند!



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:40 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا
ترکان  غیور(۳)

 
حکومت ملی آذربایجان

در گذشته و حتی امروز نام بردن از حکومت ملی آذربایجان در فاصله سالهای 1324-1325 جرم و گناه بزرگی محسوب می شد و می شود.  صحبت از آن حکومت به مثابه کمونیست بودن و تجزیه طلب بودن به شمار می آمد. حقیقت این است که این حکومت صفحه ای از تاریخ آذربایجان و ایران است. آنرا نمی توان پاره کرد بلکه باید دوباره خواند و غیر مغرضانه  مثبت و منفیهای آن را دید و درس گرفت. حکومت فرقه دموکرات در آذربایجان اگرچه در سایه اشغال آذربایجان توسط نیروهای روس و درفضای خاص حاکم در آن زمان سرکار آمد ولی دلیل اصلی آنرا باید در 20 سال ظلم و جور و تحقیر و تبعیضهای رضاخانی جست وگرنه آیا این ملت آذربایجان نبود که همیشه در صحنه مبارزات ایران علیه دولت روس و حتی عثمانی جنگیده بود؟  حکومت یکساله آذربایجان محصول جبر تاریخی آن زمان و خواستهای سرکوب شده ملت آذربایجان بود و تکیه حرکت ملی آذربایجان به دولت شوروی نیز دربدو دو قطبی شدن جهان که شوروی به قبله گاه حرکتهای ضد استعماری و انقلابی تبدیل شده بود و حرکتهای آزادی بخش تحت لوای ایدئولوژیک فعالیت می کردند قابل سرزنش نیست. حتی وابستگی حکومت مرکزی تهران در آن زمان به بیگانگان به مراتب بیشتر از وابستگی حکومت ملی آذربایجان به روسها بود که به آن متهم می شود! به قول سید جعفر پیشه وری که در باکو در یک حادثه ساختگی کشته شد ، شاید اشتباه او در این بوده است که بیشتر از آنکه به نیروی ملت خود متکی باشد به حمایت رفقای به ظاهر انقلابی همسایه شمالی دلخوش بود که به خاطر حفظ منافع بین المللی خود تمام تعهدات خويش را فراموش و به ملت آذربایجان خیانت کردند!



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:39 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا

سارای یک ترک غیور

در دهه 1270 شمسی در دشت مغان آذزبایجان دختری ماه روی و عاشق آب به نام «سارای» پدرش سلطان بود و مادرش در زمان شیرخوارگی او درگذشته بود، نامزد سوگلی خود و جوانی غیور و روشن روان به نام «آیدین» می شود.

اما درچند روز پس از آن به هنگام کوچ ییلاق و قشلاق، مادر آیدین که مانند بیشتر اهالی به دنبال گله به ییلاق مغان نیامده بلکه در قشلاق مانده بود در بستر مرگ می افتد آیدین تنها فرزند زنده او که در پست خان چوپانی بود برای جستن حال مادر به قشلاق بر می گردد

در همین حین ارباب زورگوی منطقه در راه شکار، خودش را دلباخته جمال سارا می یابد و در بستر می افتد، به هر راهی متوسل می شود تا سارا را به چنگ آورد به در بسته می خورد، سرانجام سارا به زور اسلحه و کتک کاری و با تهدید به قتل پدرش توسط ارباب، تصمیم می گیرد برای جلوگیری از قتل پدرش و وقت کشی برای سر رسیدن نامزدش خان چوپان(آیدین)، پیشنهاد ارباب زورگو را بپذیرد و در میانه راه خانه ارباب و بر روی پل رودخانه، وقتی که از رسیدن آیدین نا امید می شود به زیر بار این ننگ و زور نمی رود و خود را به رودخانه خروشان کوهستان می اندازد.

آیدین وقتی از ماجرا با خبر می شود دیوانه شده و سرانجام انتقام سارای را از خان می گیرد که در فیلم ها اکثرا به این بخش کمتر پرداخته اند.

بیش از 100 سال است که شعر «آپاردی سلـّر سارانی» ورد زبان جوانان و پیران آذربایجان است، خواهر ناتنی سارا که مجاور مسجدی در آذربایجان شده بود در سن حدود 80 سالگی در دهه 1350 شمسی بدرود حیات گفت.

آهنگ بسیار محزون «آپاردی سلـّر سارانی» و چندین دیگر از ملودی های فولکلور و فوق العاده زیبای آذری در فیلم قرار داده شده و نیز آهنگی را که ایل هنگام مراسم خود و یا هنگام وداع ییلاق یا قشلاق با آن خدا حافظی می کنند در متن فیلم سینمائی «سارای» می باشد هر چند ترجمه بسیار ناقص و نارسائی از اشعار خوانده شده، توسط راوی فیلم بیان می شود ولی باید گفت:

آب دریا را اگر نتوان کشید                هم به قدر تشنگی باید چشید

 

AY



پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:35 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا

  توهم های دیگران

  باورهای غلطی است که در اثر تکرار تبلیغاتی از سوی حکومت شوونیست فارس و نیز سانسور از سوی پان فارسها وعدم تحقیق علمی از جانب ملت در طول 85 سال در ذهن مردم ما رسوب کرده است، بدانید:
 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:33 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا
 

                                                      "بوز قوردلار" و "مان قوردلار"

       --------------------------------------------------------------------------------

افسانه "بوزقورد" یا "گرگ خاکستری" از افسانه‌های کهن ترکان است و ریشه هزار و پانصد ساله دارد این افسانه در حدود یکصدو نود و یک سال بعنوان ایدئولوژی رسمی امپراطوری "گؤک ترک" یا "ترکان آسمانی" بود و از دریای چین تا دریای سیاه بشکل‌های گوناگون سینه به سینه نقل می‌شد و توسط پیکرتراشان بصورت تندیس‌های مختلف‌ تراشیده و در شهرهای مختلف نصب می‌گردید. بر اساس این افسانه روزی دشمنان به سرزمین ترکان حمله کرده و ترکان در مقام دفاع تا آخرین نفر شجاعانه جنگیده و کشته می‌شوند.آخرین بازمانده زخمی این جنگ مهیب پسرکی بود که توسط گرگی از مهلکه نجات داده می‌شود. طبق افسانه بر روی زمین غیر از آن پسرک ترکی نمانده بود. پس از چندی "نسل جدید ترک" از وصلت پسرک ترک با گرگ پا به عرصه وجود می‌نهد و در نسل‌های بعدی آنها عاقبت امپراطوری عظیم "گؤک ترک" یا "ترکان آسمانی" را از دریای چین تا دریای سیاه بنا می‌نهند.
برای مستند کردن افسانه،‌نظریات "تونگ تین" دائره‌المعارف و سالنامه ‌نویس مشهور چین را که در سال 801 یعنی حدود یک قرن پیش از اسلام می‌زیست در اینجا می‌آورم. "تونگ تین" در بین دائره‌المعارف 199 جلدی خود، جلد 197 را به تاریخ و منشاء اقوام ترک اختصاص داده و بطور مفصل از آداب و رسوم ترکان آسمانی بحث می‌کند. اینجانب به خوانندگان محترم برای اولین بار در تاریخ ادبیات، متن ترجمه شده چینی به استانبولی را به فارسی ترجمه کرده و در اختیار محققین قرار می‌دهم.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:31 ::  نويسنده : NASER

به نام خدا

پیشینه ی ترکان

 سومرها در جنوب عراق امروزی و شمالغرب خلیج سومر زندگی کرده و مدنیّتی با کیفیّت درست کرده اند. زمان آمدن سومر ها به این خاک ها به صورت دقیق معلوم نیست ، لکن متخصّصهای تاریخ قدیم نشان می دهند که، سومرها 4500 سال قبل ازمیلاد در جاهای نشان داده شده اولین مدنیّت روشن بشریت را به وجود آورده اند، شهرهایی مانند :

" اور- ur" ، " اوروک- uruk" ، "ائرئخ"، " نیپ پور- nippur" ، " کیش- kisch"، " له کش" ،"لرسا" ... که مراکز بزرگ مدنیّت بودند ساخته اند. پس  می توان گفت سومرها حداقل 500 سال قبل از ...

آن، یعنی 5000 سال قبل از میلاد در خاکهای عراق بوده اند. یعنی تخمیناً می توان گفت سومرها 4500-5000 سال قبل از میلاد به بین النهرین آمده اند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, :: 9:26 ::  نويسنده : NASER